dimecres, 21 de gener del 2015

CALVINYA ALT URGELL


Aquesta noble casa fou lloch de Residencia dels senyors de Sanmenat Barons de Calvinya.
Llirt Feners i Santandreu fins l'any 1787.

dilluns, 19 de gener del 2015

ESGLESIA DE SANTA MARGARIDA DE CALVINYA ALT URGELL


De l'església de Santa Margarida de Calbinyà en resta part del campanar de torre de planta quadrada, escapçat, sense teulada, i alguns panys de murs. El campanar presenta una porta, mig colgada, que comunicava amb l'interior de l'església. També hi ha una finestra a doble esqueixada i a la façana meridional hi ha les obertures corresponents a segon pis. Els carreus són petits i rejuntats amb morter de calç.

dimarts, 13 de gener del 2015

SANT VICENÇ DE NAVEL



Sant Vicenç de Navel és una església romànica d'una sola nau, coberta amb unavolta de canó i coronada amb un absis de planta semicircular, cobert amb volta de quart d'esfera.

diumenge, 11 de gener del 2015

ESGLESIA DE SANT PERE ARANSA


ARANSA LA CERDANYA



Poble del municipi de Lles (Baixa Cerdanya), situat a 1 493 m alt. al límit occidental de la Cerdanya, al vessant meridional de les roques de Sant Marcell (contrafort de la serralada que separa la vall de Lles d’Andorra) i a la dreta del riu d’Arànser (el qual era, en gran part dels seu curs, el límit entre els antics termes de Lles i de Músser i Arànser), emissari dels estanys de la Pera, situats sota el coll de Perafita a la ratlla d’Andorra, que aflueix per la dreta al Segre, prop de Martinet; aigua amunt d’Arànser, rep per l’esquerra el torrent dels clots de Setut.

divendres, 9 de gener del 2015

ERMITA D'OREIS BAGÁ EL BERGUEDÁ


Hi com diu el refrany cuan Oreis era un poble Barcelona era un prat

ERMITA D'OREIS BAGÁ EL BERGUEDÁ



Els murs de la nau són llisos, sense ornamentacions amb un parament de grans carreus de pedra desbastats disposats a trenca punt i deixats a la vista. 

ERMITA D'OREIS BAGÁ EL BERGUEDÁ


Suposem que tenia una única nau de petites dimensions (6 metres de llarg i 2'60 metres d’ample), de planta pràcticament quadrada rematada per un absis semicircular orientat cap a llevant, enfonsat i possiblement, cobert amb quart d'esfera.

ERMITA D'OREIS BAGÁ EL BERGUEDÁ



L’edifici encara es visible i ens permet conèixer la seva estructura original ja què no han estat fets ni afegitons ni modificacions. 

dijous, 8 de gener del 2015

ESGLESIA DE SANT MARIA DE BELL-LLOC LA CERDANYA


Santa Maria de Bell-lloc és una antiga església romànica al terme municipal deDorres (Alta Cerdanya). Està situada a 1.685 m. d'altura, en un planell a prop del pic de Mollet, contrafort del massís del Carlit.